Okategoriserade

Har din uppkoppling hög svarstid?

Jag har haft samma internetleverantör under en längre tid och hela tiden bra “upplevd surf” men stört mig lite på den höga svarstiden mot “bredbandskollen.se“. Jag bestämde mig för att kolla upp detta efter en jämförelse med kollegans svarstid i Gävle Energis nät. Jag skickade ett mail till min leverantör Arkaden och fick svar nästan omgående:

“Det beror ju på vad du mäter mot och hur trafiken går fram dit.
Vi har ingen peering mot bredbandskollen men det kan Gävle energi ha, därav att det är kortare svarstider.
Du kan testa mäta mot våran speedtest: speedtest.arkaden.se och se vad du får dit.”

Det visade sig att jag plötsligt hade snarlik prestanda som min “snabbe” kollega och förklaringen är alltså att olika internetleverantörer har olika “kort väg” till olika adresser. I mitt/Arkadens fall en lite längre väg till bredbansdskollen.se. Kontentan är förenklat att du som kund inte har ett problem om du inte upplever det som ett problem. Första bilden visar hastighet & svarstid mot bredbandskollen och andra mot Arkadens egna testserver.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *