Okategoriserade

Desinformation, trollfabriker & sunt förnuft

Jag blir alltmer bekymrad över länkar och åsikter som skickas runt i sociala medier bland vänner och bekanta. Det känns som att man i allmänhet struntar i att kontrollera eller värdera källan så länge den bekräftar den egna världsbilden. Det gäller “båda sidor” och sannolikt mig själv också men jag försöker åtminstone vara medveten om detta och förhålla mig på ett så neutralt sätt som möjligt.

Jag snubblade över en intressant artikel på idg.se där Jessikka Aro tar upp fenomenet med Ryska Trollfabriker och hur vi ska genomskåda och förhålla oss till dessa.

https://www.idg.se/2.1085/1.731214/upptack-desinformation-ryska-trollfabriker

Exemplet ovan med Ryska Trollfabriker är just ett exempel. Jag tänker själv att det finns fler krafter i världen som har en agenda och intresse i att påverka oss medborgare på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *